Pudolek - twoje plotki o EPiFie

Temat: badanie krwi-nieprawidlowosci.
Nie chce Cie straszyc. Mowilam, ze wynik nie jest zły, tylko troche te limfocyty podwyzszone. A te choroby, które wymieniłam to sa przy znacznej limfocytozie-czyli przy bardzo podwyzszonym poziomie limfocytow. A jak wynik OB i leukocytow- WBC? Jesli jest w porzadku to nie musisz sie martwic.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,12739456,12739456,badanie_krwi_nieprawidlowosci_.html



Temat: Leukocyty i Limfocyty - wyniki (?)
Leukocyty i Limfocyty - wyniki (?) Robiłam badania krwi i leukocyty są obniżone 3,5 a limfocyty podwyższone do 60 Wiem, że
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,21110043,21110043,Leukocyty_i_Limfocyty_wyniki_.html


Temat: morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację
morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację Z tego co widzę wszystkie wyniki w normach (podali chyba odpowiednie do wieku) ale limfocyty podwyższone. A może taki poziom też jeszcze jest w normie? Napiszę wszystkie wyniki: leukocyty 5,9 norma 5,5-11,5 erytrocyty 4,8 norma 3,9-5,0 hemoglobina 12,2 norma 11,0-13,8 hematokryt 36 norma 32-40 MCV 76 norma72-87 MCH 26 norma 26-30 MCHC 33,9 norma 32,2-36,2 płytki krwi 252 norma 210-490 limfocyty% 58 norma 25-50 inne(Eo,Bazo,Mono)% 5 norma 0-24 Neutrofile% 37 norma 25-60 Limfocyty# 3,4 norma 2,5-8,5...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98398990,98398990,morfologia_krwi_u_4_5_latka_prosze_o_interpretacje.html


Temat: czarny język u 7-miesięcznego chłopczyka
...był pokryty czarnym nalotem. Tym razem lekarz sugerował, że to pewnie od jagód (bo wprowadziłam mu je do menu, ale w postaci przecieru jagody z bananami ze słoiczka). Jednak jak znowu się pojawiłam w gabinecie, to powiedział - przecież to typowy grzyb! I dał nystatynę+aftin+wit. B do smarowania. Zanim jednak podałam tą pastę, zrobiłam wymaz z języka z mykogramem i badania krwi. Morfologia wyszła w porządku, CRP=0, tylko limfocyty podwyższone - ok. 70%. Poszłam do innego lekarza na konsultację. Ten potwierdził grzybicę języka i dodatkowo stwierdził zapalenie gardła. Zalecił Tantum Verde 4x2 psiknięcia na gardło, nystatynę do picia 4x2ml i kontynuację smarowania pastą, a właściwie ścierania gazą zmoczoną w tej paście osadu z języka. Mija dziś 5 dni kuracji, język wygląda lepiej, ale... Odebrałam wyniki posiewu - z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,82412250,82412250,czarny_jezyk_u_7_miesiecznego_chlopczyka.html


Temat: Wyniki badań moczu...
Ja miałam w ciąży wszystkie możliwe "ścierwa" z moczu. leukocyty i limfocyty podwyższone tak bardzo, że lekarz się za głowę chwycił, ale w szpitalu nie zostawił tylko antybiotyki zapisał. Białko miałam nie tle w moczu co również w krwi. jakoś udało mi się dojść do terminu (urodziłam w dzień terminu), ale nie raz sobie myślę zapalenie płuc z którym się córka urodziła nie było może przyczyną tych wszystkich białek, bakterii itd. W wypisie ze szpitala mam napisane-wewnątrz maciczne...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,104140321,104140321,Wyniki_badan_moczu_.html


Temat: Padaczka????? Proszę o radę!!!!
Dzisiaj było EEG. nie ma jeszcze opisu, ale osoba wykonująca badanie stwierdziła że są pewne nieprawidlowości. Jutro ma być opis. Zelazo wyszlo bardzo niskie 31. Limfocyty podwyższone (75 przy normie 45)Lekarz stwoerdziła ze nie potrzeby podawaia żelaza ponieważ hematokryt i hemoglobina są dobre. Mam wątpliwości co do jego opini. Co sądzicie?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,82709157,82709157,Padaczka_Prosze_o_rade_.html


Temat: Czy macie też takie dolegliwości?
...kontrolowaną od prawie 20 lat,miałam wole młodzieńcze.Miałm przerwe ok.2 lat bo doktórak już nie widziałą potrzeby bym chodziła skoro wyniki od paru lat sa dobre. W tym roku robili mi ok.5 razy TSH i było dobre.Bo też najpierw podejrzewali tarczyce. W wynikach z morfologi mam niskie zelazo,niskie monocyty...a czasami podskakują powyżęj normy...ale to tylko raz tak było.Eozynofili to raz wogóle nie miałam.A tak zazwyczaj w normie. Limfocyty podwyższone najczęsciej i neutro. I hematokryt ciągle mam za niski...co tez mnie ciagle zastanawia,a lekarze mówią ,zę jestem przewodniona...co jesrt nieprawdą bo i tak mało piję.Gdy to powiedziałm to lekarz kazał mi więcej pić.... ...no to bym miął jeszcze niższy hematokryt...lekarze powinni się nagrywac co mówią Alergii też nie mam,robiłam testy w lutym tego roku. No i skąd ta sluzówka w kale?bo tasi to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,86962,103697859,103697859,Czy_macie_tez_takie_dolegliwosci_.html


Temat: niepokojące wyniki badań....
niepokojące wyniki badań.... córka ma 10 miesięcy, wczoraj odebrałam wyniki morfologii: min: PLT-podwyższone do 520, limfocyty podwyższone do 84 neutrofile segmentowane obniżone do 14, jedyne czego się doczytałam że to może być jakaś infekcja, ale dziecko nie ma żadnych objawów, no może jest trochę niespokojna, nerwowa i bardzo źle sypia (od dłuższego czasu a ostatnio jeszcze gorzej) ale organicznych żadnych, proszę o informacje co te wyniki mogą oznaczać
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83852542,83852542,niepokojace_wyniki_badan_.html


Temat: usg węzłów chłonnych
czyli żadnych zmian patologicznych nie wykryto? moja ma węzły powiększone od prawie roku, często choruje (raz na 2-3 mies) ale lekarz też nie widzio powodu do niepokoju, aczkolwiek węzły się nie zmniejszają. krew jest ok, troche limfocyty podwyższone 76
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,27297760,27297760,usg_wezlow_chlonnych.html


Temat: wciąż rosnące limfocyty
...To lekarz endokrynolog powinien wiedziec. Zwroc uwage ze my mamy chorobe autoimmunologiczna przy ktorej produkowane sa przeciwciala. Nasza choroba nazywa sie Hashimoto albo inaczej limfocytarne zapalenie tarczycy. To znaczy ze wlasnie wystepujace u nas przeciwciala powoduja zwiekszona produkcje limfocytow ktore maja za zadanie niszczyc tarczyce. Dlatego wlasnie u nas te limfocyty sa podwyzszone. Odkad zdolam siegnac pamiecia zawsze mialam limfocyty podwyzszone i zrobic sie z tym nie da nic. Tak juz musi byc. Tak ze tymi limfocytami wycale sie nie przejmuj jesli nie masz zadnej infekcji, wyleczone zeby i zdrowe migdalki. Co do eutyreozy u ciebie przy tych wynikach ktore tutaj przedstawilas mam duze watpliwosci. Tylko 31% fT4 przy naszej chorobie moze dawac objawy niedoczynnosci. Dlatego zle sie czujesz. Sprawdz wczesniejsze wyniki to zobaczysz jak wysokie mialas fT4 wtedy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,105062234,105062234,wciaz_rosnace_limfocyty.html


Temat: Proszę o interpretację wyników
...o interpretacje wyników jej 5 miesięcznej córki hemogl 11,2 hematokryt 35 mcv 76 leuko 7,7 erytro4,5 płytki krwi 296 mpv 9,2 neutrofile 1,02tys/ul-(norma dla wieku 1,50-7,00) neutro - 13,3 % (norma 17-60%) monocyty 0.52 monoc- 6,8 limfocyty 76.6%(20,0-70,0) limfocyty - 5,90 rdv-cv 12,5 i jeszcze jakies cuda wapń 2,70 (norma 2,20- 2,65) zelazo 45 (norma dla wieku 40-100) neutrofile i neutro trochę obniżone... limfocyty podwyższone trochę... podwyższony wapń, a ona wcale wit d nie daje
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,77266371,77266371,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Wyższe OB u zdrowej Osoby ???????
Wyższe OB u zdrowej Osoby ??????? Witam. Co może być przyczyną wysokiego OB = 17 u kobiety 25 lat? Innych doleglowiści brak, nie chudnie, nie męczy się...Lekarz spytał czy było przeziebienie = nie było, a OB jest wysokie. Co może być przyczyną? Niepokoić się, że to jakieś choróbsko poważniejsze? Inne badania ok, jedynie limfocyty podwyższone (56%), ale u tej osoby zawsze są wyzsze . I.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,65322817,65322817,Wyzsze_OB_u_zdrowej_Osoby_.html


Temat: wyniki badań krwi - możliwa białaczka??
wyniki badań krwi - możliwa białaczka?? Od kilku lat mam odwrócony stosunek granulocytów do limfocytów - granulocyty są obniżone, limfocyty podwyższone ( 50 - 60%). W wartościach bezwględnych obniżony jest poziom granulocytów (ok. 1,8 - 2,5). Podwyższony jest tez poziom płytek krwi - ok. 400 tys. Leukocytów ogólnie jest ok. 5 tys, reszta wyników w granicach normy. Czy to może świadczyc o białaczce/chloniaku? Czy zmiany w morfologii w przypadku tych chorób występują szybko? Czy węzły chłonne szybko się powiększają? Oprócz tego cierpię na słabą...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,68013152,68013152,wyniki_badan_krwi_mozliwa_bialaczka_.html


Temat: Limfocyty - podwyższone do 88%, co oznaczają?
Limfocyty - podwyższone do 88%, co oznaczają? Proszę powiedzcie co oznaczaja podwyższone limfocyty u niemowlaka 5 msc? Wyszedł u nas wynik 88% (norma do 60), bardzo się niepokoję, a do lekarza idziemy dopiero za kilka dni.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,35100307,35100307,Limfocyty_podwyzszone_do_88_co_oznaczaja_.html


Temat: POMOCY!!! MOJE DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ!!!
Cześć, to ja. Więc tak. Poziom żelaza – za niski, ale to nie może być przyczyną. Limfocyty podwyższone, wygląda na stan zapalny, tylko czego?!! Podwyższony Transaminazy, to coś związane z wątrobą. Na USG brzuszka wątroba trochę powiększona, a na USG główki – też nieznaczne poszerzenie przestrzeni podtwardówkowuej. Idziemy z tym jutro do lekarki. Mała nadal marudzi przy jedzeniu, ale trochę mniej. Mam na myśli, że po marudzeniu jednak je. Źle przybywa na wadze, za tydzień 100g. Jutro idziemy się...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,572,16401528,16401528,POMOCY_MOJE_DZIECKO_NIE_CHCE_JESC_.html